Blog

Mladšie mini basketbalistky na Majstrovstvách Slovenska

Mladšie mini basketbalistky ( nar. 2007 a ml.) sa po úspešnej prvej sezóne prebojovali do súbojov o medaily, kde postúpili dve najlepšie družstvá z každého kraja. Majstrovstvá SR sa uskutočnili prvý júnový víkend v Šamoríne, a tak dievčatá vycestovali už deň vopred. Cesta bola dlhá a veselá, dievčence naladené a plné očakávania. Po príchode ešte absolvovali tréning, aby sa zoznámili so šamorínskou halou a aspoň trochu privykli na teplotu, ktorá v hale presahovala 30 stupňov. Noc bola ťažká, dievčatá nevedeli v tom teple zaspať, no nakoniec sa to po polnoci podarilo všetkým

Po úvodnom ceremoniáli čakal na Ľubovnianky prvý súper z Banskej Bystrice. Naše dievčatá začali skvele – vysoké tempo, pekná spolupráca na ihrisku, úspešné zakončenia a radosť z hry im vypracovali 14-bodový náskok. Bystrický tréner nie veľmi dobre znášal tlak, ktorý sme vyvinuli a nešportovým spôsobom zasahoval do hry takým spôsobom, že naše baby ostali zaskočené a o pár minút už prehrávali o štyri body. V poslednej štvrtine však dievčatá zmobilizovali všetky sily, plnili pokyny tréneriek a spoločnými silami po dramatickom závere svoj prvý zápas vyhrali 58:52.

Podvečer nás čakal jediný súper, ktorého sme poznali. Ani raz sa nám ho v sezóne nepodarilo poraziť a keďže sme vedeli, že košické družstvo z Young Angels Academy je posilnené hráčkami z iných družstiev, s výhrou sme ani nerátali, no chceli sme sme odohrať zápas dôstojne. Košičanky však boli naozaj nad naše sily, predčili nás vo všetkých činnostiach a výsledok 22:68 hovoril jasne v prospech neskorších majsteriek.

V sobotu ráno sme nastúpili proti basketbalistkám Petržalky a tento zápas si dievčatá užili. Na ihrisku predviedli všetko, čo sa za uplynulý rok naučili, na ihrisku sa videli, prihrávali si a koše im padali jeden za druhým. Za fantastickej rodičovskej podpory dotiahli zápas do víťazného konca a konečným skóre 64:30 ukázali, že aj na východe Slovenska sa hrá dobrý basketbal.

Večer nás čakal zápas s Ružomberkom, o ktorom sme na základe ostatných výsledkov vedeli, že ten, kto ho vyhrá, bude bronzový. No vedeli to aj Ružomberčanky a v tomto duchu prebiehal celý duel. Neuveriteľná vyrovnanosť sa tiahla celým zápasom a bojovalo sa až do záverečného hvizdu. V dramatickom závere naše dievčatá však ťahali za kratší koniec a šťastena sa priklonila na stranu súpera. Dievčence chceli vyhrať až priveľmi a to im zväzovalo ruky. Lopta nie a nie spadnúť do koša a tak nás prehra 37:39 bude mrzieť ešte dlho. Tento zápas bol však najlepší, aký kedy tieto hráčky odohrali.

V nedeľu nás čakali Šamorínčanky a keďže už bolo v podstate rozhodnuté, tento zápas sa hral v uvoľnenej a priateľskej atmosfére. Domáce družstvo si víťazstvom 53:37 potvrdilo striebro a naše dievčatá sa s majstrovstvami rozlúčili dobrým dojmom. „ Konečné štvrté miesto pre nás nie je sklamaním, skôr motiváciou do ďalšej sezóny. Ukázali sme, že do finálovej šestky patríme a účasť na majstrovstvách bola školou pre nás všetkých. Dievčatá odohrali všetky zápasy nad moje očakávania. Celý čas sme bojovali s horúčavami nielen vonku, ale aj v hale, a tak som s výsledkom turnaja spokojná. Pevne verím, že tieto zážitky budú zdrojom energie v ďalšej sezóne a snáď si na budúci rok siahneme aj na medailu. Obrovská vďaka patrí aj rodičom, ktorí nás prišli podporiť do Šamorína. Prežívali s nami radosť aj slzy, neustále povzbudzovali a ich energia a skandovanie hnali dievčatá k skvelým výkonom. “ vyjadrila sa trénerka našich mladších mini basketbalistiek.

Na záverečnom vyhodnotení sa okrem vyhlasovania celkových výsledkov oceňovali aj hráčky jednotlivých družstiev. Za Starú Ľubovňu bola ocenená ako najlepšia hráčka družstva Nelly Kandráčová a MVP družstva Andrea Hnátová, ktorá bola dokonca zaradená do All stars tímu celého turnaja. „ Celý turnaj hodnotíme veľmi pozitívne. Organizačne bol zvládnutý výborne, o všetko bolo postarané a celé tri dni bolo v hale cítiť neskutočnú atmosféru. Deti si to užili a my s nimi. Zo Šamorína sme si doniesli množstvo inšpirácií a už sa tešíme na ďalšiu sezónu“ skonštatovali trénerky Kalakajová a Vančová.

Na Majstrovstvách SR naše mesto reprezentovali : Rebecca Boďová, Miriam Haničáková, Andrea a Júlia Hnátové, Nina Jančišinová, Sára Kalakajová, Nelly Kandráčová, Vivien Krulčíková, Alexandra Mezešová, Tamara Rabatínová, Alexandra Sipková, Daniela Schultzová, Jarmila Tulková, Alica Turčániová, Eliška Urbaňáková. ĎAKUJEME

 
Kompletnú galériu obrázkov nájdete TU.

Nechaj odpoveď