Blog

Medzinárodný novoročný turnaj

Mladšie žiačky v dňoch 2.-4.1.2016 vycestovali do Tepličky nad Váhom, aby sa zúčastnili medzinárodného novoročného turnaja. Bol to pre nich prvý takýto turnaj vo svojej doterajšej športovej kariére. Naše dievčatá patrili k najmladším a výškovo najmenším družstvám na turnaji. Aj napriek tomu, že nevyhrali ani jeden zápas, svojou hrou a bojovnosťou na ihrisku zanechali veľmi dobrý dojem nielen u trénerov súperov, ale aj rozhodcov a divákov.

Dievčatá nabrali nové herné skúsenosti, nadviazali nové priateľstvá, či už z radov slovenských alebo českých družstiev.

Negatívum bolo iba to, že niektoré dievčatá (Sandra, Michaela a Diana) mali zdravotné problémy, takže nemohli v niektorých zápasoch vôbec nastúpiť.

Dievčatá odohrali na turnaji 5 zápasov s takýmito výsledkami:

1. ŠŠK BASKET Stará Ľubovňa – Ústí nad Orlici 24:50 (6.22)
Na tento zápas dievčatá nastúpili, takmer bez toho, aby prišli pri rozcvičke do kontaktu s loptou.
To sa prejavilo na ich hre, keď si nevedeli prihrať, resp. nedoskočili pod vlastným ani súperovým košom skoro žiadnu loptu.

2. ŠŠK BASKETt Stará Ľubovňa – BKM Žilina 43:48 (17:21)
Tento zápas bol ako na hojdačke. Raz sme viedli mi, potom súper. Naše dievčatá zlepšili obranu, chceli loptu mať vo svojich rukách a v neposlednom rade vychádzala im streľba. Potešujúce bolo, keď tréner súpera uznal kvalitu hry našich dievčat.

3.ŠŠK BASKET Stará Ľubovňa – Slávia Trnava 28:38 (17:16)
V tomto zápase naše dievčatá sa nezľakli súpera, ktorý vedie regionálnu tabuľku ZÁPAD. Boli im rovnocenným súperom aj keď výsledok o tom nesvedčí. 1. štvrtinu sme vyhrali 14:8. Stav po 3. tretine bol 24:24. Do štvrtej štvrtiny súper postavil najvyššie a fyzicky najsilnejšie hráčky, čo bol mlyn na ich víťazstvo. Toto skonštatovala aj ich trénerka, keď na porade trénerov povedala:“Ak by pre chorobu nenastúpila hráčka č.24 (Brestovanská), tak tento zápas by sme prehrali.“

4.ŠŠK BASKET Stará Ľubovňa – MBK Ružomberok 18:23 (12:8)
Zápas sa odohral 3.1. pre nás v nezvyčajnú hodinu o 17.30. Tento zápas bol skôr o bojovnosti ako o basketbalovej kráse. Svedčia o tom aj dosiahnuté body, vôbec najnižšie skóre zo všetkých zápasoch turnaja. Prehra sa lámala v tretej štvrtine, keď sme nedokázali vsietiť ani jeden bod. Naopak v našom koši skončilo 5 dvojbodových striel.

5.ŠŠK BASKET Stará Ľubovňa – SBŠ Ostrava 37:39 (15:19)
Najkvalitnejší zápas z pohľadu všetkých zainteresovaných. Dievčatá bojovali o každú loptu, Perfektne doskakovali a bránili. Hnala ich zrejme túžba aspoň po jednom víťazstve. Pol minúty pred koncom zápasu na ukazovateli svietilo skóre 37:37. Súper (víťaz celého turnaja) premenil 20 sekúnd pred koncom obidve šestky. Pre päť osobných chýb odstúpila naša najlepšia strelkyňa Sofia. Dve sekundy pred koncom dievčatá mali možnosť vyrovnať zápas, ale tento taktický pokyn nedokázali zúžitkovať. V tomto zápase sme boli oslabené o 2 hráčky pre ich zdravotné problémy.

Konečné poradie turnaja:
1. SBŠ Ostrava
2. Ústí nad Orlíci
3. Slávia Trnava
4. MBK Ružomberok
5. BKM Žilina
6. ŠŠK BASKET Stará Ľubovňa

Na záver by som sa chcela poďakovať rodičom, že sme sa mohli zúčastniť takéhoto turnaja. Bez ich finančnej pomoci by to nebolo možné. Rovnako aj nášmu dopravcovi Ing. Jurajovi Štofaníkovi, za bezpečnú a príjemnú jazdu. V neposlednom rade všetkým dievčatám, že na ihrisku dokázali potrápiť všetkých súperov. Predviesť kvalitnú hru nielen po technickej ale aj taktickej stránke. Ako už vyššie bolo uvedené bol to náš prvý turnaj vôbec. Ústí nad Orlíci absolvujú 4-5 takýchto turnajov za sezónu. Ostrava poriada medzinárodný turnaj veľkonočný, na ktorý nás pozývajú. Zúčastníme sa?

Magdaléna Špesová, trénerka

Kompletná galéria obrázkov je TU.

Nechaj odpoveď